Frequently Asked Questions

Kérdések és válaszok a zentrada Netzwerk és Tradesafe használatához

Tagság a zentrada-network-n

Exkluzív és ingyenes kereskedők és viszonteladók részére
zentrada Europe GmbH & Co KG Adatvédelmi nyilatkozata

Mit kínál nekem az ingyenes zentrada-tagság?

Egész Európából vezető beszállítók termékeit megkeresni, árakat összehasonlítani és a TradeSafe-Rendelésbonyolításon keresztül, kockázat és nyelvtudás nélkül árut beszerezni. 

A zentrada.Team dolgozói és irodái 7 európai országban munkaidőn belül szívesen állnak rendelkezésre mindennemű információval kapcsolatban. Minden országban saját anyanyelven, így Magyarországon is magyar nyelvű ügyfélszolgálattal tud kapcsolatba lépni.

Milyen plusz szolgáltatásokat nyújt nekem a FreeD!-tagság?

Hasonlóan, mint az amazon Prime a zentrada-FreeD! kínálja Önnek az első szállítási átalányt a nagykereskedelemben a *résztvevő bel- és külföldi felkínálóktól kedvező 13.500,-HUF negyedéves díjért.

A FreeD!-tagság bármikor felmondható írásban az aktuális futamidő lejárta előtt.

Ki lehet tagja a zentrada.network-nek?

Mindenki, aki céggel, vállalkozással, vagy önálló adószámmal rendelkezik.

A zentrada.network-n a Fogyasztóvédelmi Törvények felhasználása kizárt.

Hol tudom a belépési adataimat aktualizálni?

A MyZentrada – Vásárlói-Cockpit-on belül találja a „ zentrada-Account“ menüpontot fent jobbra és alatta a linket a belépési adatok módosításához. Kérjük, győződjön meg róla, hogy az üzletbonyolításokhoz az Ön e-mail címe mindig aktuális és a TradeSafe-bonyolításhoz a számlázási- és szállítási cím a valóságnak megfelelő.

zentrada piactér vásárlóknak

Óriási kínálat és szuper árak Európa vezető beszállítóival

Hogyan működik a rendelésbonyolítás a zentrada-n a TradeSafe-fel?

A TradeSafe egy egyedülálló rendelésbonyolítási szolgáltatás a vásárlók részére a zentrada.network-n. Az Ön zentrada-tagságával automatikusan jogosult a TradaSafe szolgáltatásra is.

A TradeSafe a nemzetközi nagykereskedelem igényeire lett kifejlesztve és 100% biztonságot nyújt Önnek kereskedelmi üzletkötéseihez minden nagyságrendben egész Európában kizárva ezzel az internetes csalás minden lehetőségét.

A TradeSafe 3 egyszerű elv alapján garantálja Önnek a lehető legnagyobb megelégedést és biztonságot.

 • Gyűjtse össze a zentrada.network piacterein és shopjaiban a megvásárolni kívánt termékeket
 • Küldje el a TradeSafe-n keresztül a kosár tartalmát a felkínálónak, mint ajánlatkérés
 • Válaszként egy a felkínálóra nézve kötelező érvényű Rendelési ajánlat érkezik, mely tartalmazza a szállíthatóságot, szükség esetén az áfát, a szállítási költséget és a rendelési határidőt.
 • Rendeljen a TradeSafe-portálon keresztül, ezt követően kap egy dokumentációt, mely alapján teljesíti a tranzakciós összeg kifizetését TradeSafe számlájára.
 • A TradeSafe az összeg beérkezését követően kiszállítási megbízást ad felkínáló felé, melyet ő a csomag elküldése után a rendszerben visszaigazol.
 • Önnek 10 munkanapja lesz ellenőrizni és igazolni a szabályszerű szállítást és a számla átvételét, vagy a TradeSafe rendszerén keresztül jelentsen problémát a felkínáló felé történő kifizetés leállításának érdekében.
 • A TradeSafe-Team a lehető leggyorsabban keres megoldást a jelzett problémára, a probléma megoldás bonyolításában Önnek a magyar nyelvű ügyfélszolgálat fog segíteni.
 • A felkínálók kötelezve vannak a legjobb ár megadására

A TradeSafe-bonyolítással nem csak egy 100%-os vásárlói védelmet és szolgáltatást garantálunk Önnek, hanem a vásárlás időpontjában a felkínáló által megadott legjobb termékáratAmennyiben a felkínálói-feltételek ellenére Ön ár hátrányt észlel, jelezze a sikeres kiszállítás igazolása előtt és mi gondoskodunk annak visszatérítéséről.

Kell-e jutalékot fizetnem?

Nem – a zentrada és a TradeSafe, valamint a Vásárlói-védelem a vásárlók részére jutalékmentes és a Basic-tagság keretén belül egyéb díjaktól is mentes.

A zentrada.network-n a Fogyasztóvédelmi Törvények felhasználása kizárt.

Használja egyszerűen a kereső-funkciót a megfelelő kereső-kifejezés beírásával.

Ha termékötleteket és új trendeket keres használja a Termékcsoport összesítőt a bal oldali oszlopban, vagy az Ön témájának megfelelő Vásárlók-Világa kategóriát.  .

Mit nyújt nekem a zentrada eMail-Info szolgáltatás?

Naprakészen informálásra kerül a legfontosabb ajánlatokról és témákról. A zentrada-n lehetősége van „Alerts“ (figyelmeztetőt) beállítani eladóra, márka nevekre és kereső kifejezésekre vonatkozóan, hogy ezek alapján automatikusan értesüljön az új ajánlatokról e-mailen keresztül. A hírlevél szolgáltatás karbantartójában a MyZentrada alatt a szolgáltatások személyre szabható vagy deaktiválható. Amennyiben e-mailjeinket nem tudjuk kézbesíteni, a kézi reaktiválásig e-mail címe az e-mail-küldéshez deaktiválásra kerül.

Miért nem tudok a zentrada-n egy lépésben rendelni?

A nagykereskedelmi rendelések bonyolítása komplikáltabbak és összetettebbek, mint a magán vásárlások bonyolítása, ezért nem összehasonlíthatók. Az elégedett bonyolítás érdekében fontos, hogy az összes nyitott kérdések még a rendelés előtt tisztázásra kerüljenek.

Szállítható mennyiség, szállítási idők, szállítási költségek, esetenként mennyiségi kedvezmény és áfa-kezelés (külföldi rendelés esetén – közösségi adószám) tapasztalataink alapján csak egy aktuális lekérdezésen keresztül lehetséges egy személyre szabott kötelező érvényű rendelési ajánlattal. A rendelési eszköz csak így definiálható és így tudjuk a TradeSafe keretein belül biztonsággal garantálni.

Hogy kapom vissza a pénzemet utólagos kedvezményeknél?

Amennyiben pl. hiányzó mennyiség következtében utólagos kedvezmény kerül megállapításra, a TradeSafe szeretné ezt a jóváírást Önnek amilyen gyorsan csak lehet visszatéríteni.

A jóváírások nem kerülnek kiszámlázásra. Az első, utólagos kedvezményekből, vagy sztornózásokból eredő jóváírások esetén kérjük, hogy adja meg banki adatait a Myzentrada-n, a zentrada-Account/Számla számom alatt. A jóváírások automatikusan és ingyenesen pár napon belül visszautalásra kerülnek. 

Hogy működik a vásárlás külföldről?

A zentrada biztosítja Önnek a hozzáférést az érdekes felkínálókhoz egész Európából és a TradeSafe-fel egyúttal biztosítja a kockázatmentes, egyszerű rendelésbonyolítást. A TradeSafe – Rendelésbonyolítás Önnek külföldi felkínáló esetén ugyanúgy bonyolódik, mint a belföldi vásárlás esetén. És természetesen a zentrada-Team szívesen áll a rendelkezésére Magyarországon is magyar nyelvű ügyfélszolgálatával. A felkínáló a teljes kommunikációt automatikusan az anyanyelvén fogja megkapni és probléma jelentésével az adott nyelvű országos irodánk foglalkozik. A Chat-üzeneteknél használja anyanyelvét.

Fontos: Adja meg közösségi adószámát a TradeSafe-rendszerben, hogy áfa-mentesen vásárolhasson Európából.

Hogy kommunikálok a külföldi felkínálóval?

A TradeSafe-bonyolítás automatikusan a mindenkori üzleti partner nyelvén történik. Az Ön Chat-bejegyzéseit kérdéseivel és válaszaival gombnyomásra lefordíthatja.

A termékekre vonatkozó kérdéseihez és a nagyobb rendelések speciális bonyolításához a zentrada/TradeSafe dolgozói az Ön országában szorosan együttműködve külföldi munkatársaival, telefonon szívesen állnak rendelkezésére.

Hogy tudok külföldről áfa nélkül vásárolni?

Európán belül elegendő cége érvényes közösségi adószáma, hogy a külföldön keletkezett áfa-t és annak nehézkes visszaigénylését megspórolja.

Az közösségi adószámot a helyi adóhivatalban szerezheti be. Kérjük, adja meg közösségi adószámát és a hozzá tartozó hivatalos cég nevet és címet a zentrada hozzáférési- és számlázási adataiban. Külföldi felkínáló esetében győződjön meg arról, hogy a rendelési ajánlat tartalmazza az áfa-mentességet.

Mi a teendőm, ha további kérdéseim vannak az ajánlattal kapcsolatban?

Amennyiben még kérdései vannak az ajánlattal kapcsolatban, mint pl. termék, vagy szállítási mennyiség, összetétel, lehetősége van az indított tranzakción belül található Chat-funkción keresztül a kérdéseit feltenni a felkínáló cégnek. A kérdések és a válaszok automatikusan dokumentálásra és archiválásra kerülnek. A Chat-nél található fordító funkciót a vásárló és a felkínáló is bármikor használhatja. 

zentrada piactér eladóknak

Nagykereskedelmi értékesítés Európa szerte az interneten

Hogy tudok én is a zentrada-n keresztül terméket felkínálni és eladni?

Informálódjon a zentrada.hu oldalunk alján található „Információk eladók számára“ linken keresztül, vagy vegye fel a kapcsolatot munkatársunkkal, hogy megtalálja az Önnek legoptimálisabb termékforgalmazási lehetőséget és reklámot a zentrada.network-n.

Tradesafe rendelésbonyolítás

A kosarak és a beszállítóktól történő rendelések és utánrendelések egyszerű online kezelése

Hogy működik a TradeSafe-Rendelésbonyolítás?

A nagykereskedelmi rendelésbonyolítás merőben különbözik a magán vásárlásoktól és az egyedülálló TradeSafe Rendelésbonyolítás a lehető legjobban erre került kialakításra.

 • Gyűjtse össze a termékeket a Kosarába a zentrada-Shopokból és Salesroomokból
 • A TradeSafe Kosár-karbantartójából indítson egy nem kötelező érvényű ajánlatkérést a felkínáló felé, továbbá a Chat funkcióban további kérdéseket, vagy ár elképzeléseket közölhet a felkínálóval.
 • A felkínáló összeállítja Önnek a kötelező érvényű ajánlatát, amely tartalmazza a termékek szállíthatóságát, a szállítási időt, a szállítási költséget és az áfa kezelésre vonatkozó információkat (pl. a közösségi adószám ellenőrzése)
 • Ön e-mailen keresztül értesítésre kerül, ezt követően ellenőrzi a rendelési ajánlatot, a TradeSafe-n keresztül rendel és a tranzakció összegét átutalással, hitelkártyával… kifizeti a zentrada/TradeSafe részére. A TradeSafe az összeg beérkezését követően megbízza a felkínálót a kiszállítással és megőrzi az Ön pénzét a sikeres szállítási igazolásig.
 • A kiszállítási igazolást követő 10 napja van a TradeSafe- Rendelésbonyolításon belül a sikeres szállítást igazolni, vagy problémát jelenteni, ellenkező esetben a tranzakció automatikusan elszámolásra kerül. A felkínáló számláját a kiküldött csomagnak tartalmaznia kell.
 • Lehetséges problémákat feltétlen időben a rendszer Probléma-jelentése linkén keresztül jelentse. A kifizetés leállításra kerül és felvesszük Önnel a kapcsolatot a megoldás érdekében.

Hogy tudok leghatékonyabban után rendelni?

Normális körülmények között a zentrada.network-ről rendelt árut rövid időn belül továbbadja, jogos igény, hogy ezeket különböző beszállítóktól minél gyorsabban és egyszerűbben után rendelje.

A zentrada-n és a TradeSafe-n keresztül sok helyen lehetősége van, hogy „régi“ ajánlatkéréseket, ajánlatokat, és szállításokat felújítson, és a még szállítható termékeket Kosárba helyezze, kibővítse és egy új ajánlatkéréssel a rendelési folyamathoz újra indítsa.

 • A TradeSafe-Rendelésbonyolítási portálon megtalálja a részleteket a lejárt ajánlatkérésekhez, ajánlatokhoz és rendelésekhez és egy kereső funkció segítségével termékre vonatkozó kereső szavak szerint keresni is tud.
 • A MyZentrada Vásárlói-Cockpit-ban talál egy örök listát minden eddig megrendelt és még szállítható termékről felkínálótól függetlenül.
 • A Vásárlói-Cockpit-ban közvetlen hozzáférése van a felkínálóhoz és ott látja az összes megrendelt termék listáját, hogy azokat más termékeket felvehesse rendelésbonyolításra a kosarába.
 • A felkínálók Shopjában és Salesroomjában talál egy linket, amely tartalmazza személyes utórendelési listáját az összes már megrendelt és még szállítható termékről.

Hogyan tudom a Kosarakat kezelni?

A zentrada-piacterein bejelentkezés után tudja a felkínálónkként szelektált termékajánlatokat átnézni, azok között keresni, árakat összehasonlítani és egy klikkeléssel az ajánlaton keresztül az adott felkínáló Salesroomjába, Shopjába eljutni. Ott lehetősége van az Ön által érdekesnek talált termékeket a Kosárban összegyűjteni, majd a TradeSafe-n keresztül egy ajánlatkérést a felkínáló felé létrehozni. 

Megjegyzés: a zentrada-piacterein a jobb felső sarokban találja a Kosár fület, melyre kattintva egyszerűen át tudja tekinteni a zentrada-felkínálók termékeiből összegyűjtött és létrehozott kosarakat. 

Hogyan tudok ajánlatot kérni?

Ahhoz, hogy a felkínáló egy kötelező érvényű ajánlatot tudjon adni Önnek a szállítási határidővel, a szállítás költségével, a szállíthatósággal és a közösségi adószám kezelésével, létre kell hoznia egy ajánlatkérést a Shopban, vagy Salesroomban található TradeSafe-Kosár funkción keresztül. Az ajánlatkérés létrehozásakor kérjük, hogy ellenőrizze le még egyszer a szállítási- és számlázási adatait és külföldi rendelés esetén adja meg (ha van) a közösségi adószámát az áfa-mentes vásárlás érdekében. Továbbá lehetősége van, hogy a TradeSafe-Chat funkcióján keresztül további kérdéseket tegyen fel a termékekkel vagy a kondíciókkal kapcsolatban, illetve lehetősége van arra is, hogy megadjon egy konkrét, későbbi időpontra vonatkozó szállítási határidőt (előrendelés). Ezt követően tudja a végleges ajánlatkérést a felkínáló részére elküldeni. 

Miután az ajánlatkérését elküldte, a felkínáló mindent megtesz azért, hogy Önnek a lehető leggyorsabban egy rendelési ajánlatot létrehozzon. Amint ez visszaküldésre került és az Ön számára is elérhető, e-mail útján automatikusan tájékoztatva lesz a TradeSafe-n keresztül. 

Hogyan tudom az ajánlatot megrendelni?

Miután a felkínáló rendelési ajánlata rendelkezésre áll, e-mail útján automatikusan tájékoztatásra kerül. Az e-mailben talál egy linket, melyre kattintva, a bejelentkezést követően, átviszi Önt a TradeSafe-oldalra, közvetlenül az ajánlat megtekintéséhez. De lehetősége van a zentrada oldalán keresztül a Myzentrada/Vásárlói management/Nyitott rendelési ajánlatok linkre kattintva is átlinkelni.

A rendelési ajánlat a felkínálóra nézve kötelező érvényű, de a rendelés alapvetően határidős. Ezért kérjük, hogy a kézhezvételt követően amilyen gyorsan csak lehet, ellenőrizze az ajánlat részleteit a kívánt mennyiségre, a szállítási költségre és szükség esetén az áfa-mentességre vonatkozóan. 

Kérdések esetén rendelkezésére áll a tranzakción belül található Chat funkció, melyben megadhatja a felkínálóhoz intézendő kérdéseit. A felkínáló az Ön kérését követően további ajánlatot tud adni, mint pl. kedvezmény.

Amennyiben az ajánlat megfelel az Ön elképzeléseinek, a megadott rendelési határidőn belül igazolja a TradeSafe-ÁSZF-t és nyomjon rá a kék színű megrendelés gombra a rendelési ajánlat alján. 

A rendelés e-mail útján automatikusan visszaigazolásra kerül a rendelési dokumentum PDF-formátumban történő csatolásával. A TradeSafe-hez beérkezett fizetését követően a felkínáló megkapja a szállítási megbízást a termékek kiszállítására vonatkozóan. 

Hogyan tudom a kiszállítást igazolni?

A kiszállítás sikerességének igazolása és a felkínáló részére történő kifizetés a kiszállítási értesítést követő 10 napon belül automatikusan megtörténik, amennyiben Ön azt addig nem igazolja, kivéve, ha időközben problémát jelentett. 

A TradeSafe előzőleg e-mailben érdeklődni fog, hogy megkapta-e a megrendelt termékeket és sikerült-e ellenőrizni a szállítmányt. A TradeSafe kérni fogja, hogy amennyiben a termékekkel és a kiszállítással minden rendben volt, abban az esetben igazolja a kiszállítás sikerességét a TradeSafe fiókjában, a „Rendelések” alatt, a tranzakciónál található „Szállítás igazolása” linken keresztül, vagy szükség esetén jelentsen problémát, mellyel megakadályozza az automatikus kiszállítási igazolást. 

Kérjük, ellenőrizze és igazolja a kiszállítás sikerességét az átvételt követően a lehető leggyorsabban és töltse ki a szállításra vonatkozó online-kérdőívünket. Nagy segítséget nyújt nekünk azzal, hogy értékeli a felkínáló teljesítését, mellyel hozzájárul a szolgáltatásuk javításához. Az igényeit kielégítő kiszállítás igazolásával lehetővé teszi a felkínáló felé az Ön által átutalt vételár gyors kifizetését. 

Hogyan tudok utánrendelni?

Minden lebonyolított rendelés automatikusan mentésre kerül és továbbra is megtalálható lesz a „Rendelések” alatt a „Rendelési archívum és utánrendelések” linkre kattintva. A TradeSafe kereső funkcióján keresztül rá tud keresni a régi rendelésekre, illetve az abban található termékekre és amennyiben azok még rendelhetők, lehetősége van utánrendelésre ajánlatkérést küldeni. 

A legjobb utánrendelési opciót természetesen a „Rendelések” alatt találja meg a beszállító Shopjában vagy Salesroomjában. Itt minden, Ön által addig megrendelt és még szállítható termék az addigi rendeléseiből listázva van, melyeket ismét fel tud venni a Kosárba új termékekkel kiegészítve és a TradeSafe-en keresztül ajánlatkérést küldhet és megrendelheti azokat. 

Ezáltal a zentrada&TradeSafe lehetővé tesz Önnek egy egyszerű rendelési bonyolítást, több vagy változó felkínálók esetén is. 

Hogyan tudok előrendelni (Pre-Order)?

Gyakran előfordul, hogy az attraktív ajánlatot érdemes időben megrendelni, amelyet még nem kell szállítani és kifizetni. 

Ehhez egyszerűen adja meg az Ajánlatkérés során a kívánt szállítási dátumot (minimum 30 nap). A felkínáló a Rendelési ajánlatban tájékoztatja Önt a kívánt szállítási időpontra vonatkozó szállíthatóságról és az előrendelés jóváhagyásához szükséges, százalékban meghatározott előleg összegéről. 

Az előleg összege és a későbbiekben fizetendő fennmaradó összeg a TradeSafe számláján kerül elhelyezésre a sikeres kiszállítás igazolásáig. A TradeSafe automatikusan és időben értesíteni fogja Önt és a felkínálót is a szükséges teendőkről és időpontokról.

Hogy tudok az árról és a kondíciókról alkudni?

Használja a TradeSafe-tranzakció Chat funkcióját az Ajánlatkérések, és rendelés bonyolítások során felmerülő kérdések vagy kívánságok esetén, illetve a fizetési kondíciók letárgyalásához és dokumentálásához. A felkínálóknak lehetősége van a sikeres kiszállítás igazolásáig kedvezményt nyújtani. 

Mikor kapom meg a szállítmányomat?

A TradaSafe-hez történő fizetésbeérkezést követően a felkínáló megkapja a kötelező érvényű kiszállítási megbízást, illetve a fizetés beérkezését e-mail útján az Ön részére is igazoljuk. 

Innentől a felkínáló által megadott bonyolítási időtartam számít. A felkínáló által megadott kiszállítási határidő csak irányadóként vehető figyelembe, amelytől egy kisebb időintervallummal eltérhet. Amennyiben Önnek egy kötelező érvényű kiszállítási határidőre, vagy egy erre vonatkozó ígéretre van szüksége, kérje meg és igazoltassa vissza a felkínálóval a tranzakció Chat funkcióján keresztül. 

Mi történik, ha szeretnék egy előrendelést (Pre-Order)sztornózni?

Az előrendelés mindkét részről kötelező érvényű jogi ügyletnek számít. A TradeSafe-ÁSZF –nek megfelelően a felkínálónak joga van az előleg összegének megfelelő értékű kártérítésre. Ellenkező esetben Ön is jogosult kártérítésre, amennyiben az előrendelési üzletmenet nem jön létre. 

Hogyan tudom az árut visszaküldeni, ha nem vagyok vele elégedett?

A BtoB-üzletkötések jogi szabályozása értelmében erre nincs lehetősége tekintettel, hogy a fogyasztó védelemi törvény az ilyen ügyletekre nem alkalmazható. 

A TradeSafe garantálja Önnek, mint vásárlónak, hogy azt a terméket fogja megkapni, amit megrendelt és kifizetett, és amely a szokásos ilyen irányú üzleteknél elvárható. Csalás, kevesebb mennyiség, vagy hamis termék, valamint a még előfordulható szállítási hibák kizártak, vagy megoldásra kerülnek. 

A megrendelt és helyesen kiszállított termék megvásárlása kötelező érvényű. Nem javasoljuk, hogy terméket a Trouble-Ticket, illetve a probléma megoldási eljárás megkerülésével visszaküldjön, vagy annak átvételét megtagadja tekintettel arra, hogy költségek is felmerülhetnek, melyeket Önnek kell megfizetnie. 

Tradesafe fizetésbonyolítás

Európa szerte biztonságos online fizetésbonyolítás a Tradesafe-n keresztül 100% vásárlói védelemmel

Biztonságban van-e a pénzem a TradeSafe-nél?

A TradeSafe a tranzakciók kifizetését a Rendelésbonyolítás során a saját üzletkötés közvetítési megbízásaként bonyolítja kezességvállalással a TradeSafe-ÁSZF-nek és a TradeSafe-szabályoknak megfelelően.

A biztonság növelése érdekében a TradeSafe-t a zentrada anyavállalata a zentrada Europe GmbH & Co KG üzemelteti. Rendelkezik a szükséges 500.000 Euro felelősségi tőkével és hosszú évek óta sikeres a piacon.

Hogyan tudom a rendelést kifizetni?

A rendelést követően azonnal rendelkezésére állnak a TradeSafe bonyolítás során az országban elérhető fizetési módok. Ezek általában a banki átutalás (ingyenes), illetve az online hitelkártyás fizetés (részben jutalék felszámítással). A TradeSafe-hez beérkezett fizetését követően a felkínáló azonnal megkapja a kiszállítási megbízást a termékek elküldésére vonatkozóan. 

Kérjük, tegyen meg mindent, hogy a tranzakció kifizetése a lehető leggyorsabban és kizárólag a TradeSafe számlájára (utalásnál a közlemény rovatba a tranzakció azonosító feltüntetésével) történjen meg a gyors kiszállítás és a legnagyobb biztonság érdekében. 

A fizetési határidőn belül a TradeSafe is emlékezteti Önt a határidő lejártáról. A nyitott tranzakciók áttekintése és ellenőrzése érdekében egyszerűen jelentkezzen be a TradeSafe oldalára és a „Nyitott fizetések” alatt megtalálja azokat, illetve a lehetséges fizetési módokat.A fizetés beérkezést és a felkínáló részére a TradeSafe által elküldött szállítási megbízást e-mail útján igazolni fogjuk Önnek. 

Miért és hogy fizetek a TradeSafe-nek?

Minden zentrada-felkínáló hajlandó a TradeSafe-fizetési garanciával Önnek szállítani. A TradeSafe az Ön által elutalt tranzakció értékét csak az Ön által manuálisan vagy automatikusan igazolt sikeres kiszállítási igazolást követően fizeti ki a felkínáló cégnek, így ezzel tudja Önnek garantálni a rendben lezajlott kiszállítás során a fizetési garanciát.

Hogy kapom meg a jóváírásomat kedvezmény vagy sztornó esetén?

A jóváírások nem kerülnek kiszámlázásra. Az első, utólagos kedvezményekből, vagy sztornózásokból eredő jóváírások esetén kérjük, hogy adja meg banki adatait a Myzentrada-n, a zentrada-Account/Számla számom alatt. A jóváírások automatikusan és ingyenesen pár napon belül visszautalásra kerülnek. 

Szükségem van egy közösségi (uniós) adószámra külföldi rendelések esetében?

Hála az EU-gazdasági szabályozásának Önnek lehetősége van egy érvényes közösségi adószám megadásával Európán belül áfa-mentesen termékek vásárlására. Így lehetősége van a likviditás megtakarítására és a gyakorta nehézkes külföldi áfa visszaigénylésére. 

A közösségi adószámot az illetékes adóhivatalban igényelheti meg. Kérjük, hogy hivatalos céges adatai mellett a közösségi adószámát is tűntesse fel és ellenőrizze, hogy a rendelési ajánlat visszaküldésekor figyelembe vették-e a felkínáló cégek. 

Tradesafe vásárlói védelem

Így védelmezzük a hiányos mennyiség, a késedelmes kiszállítás, a csomagsérülés, csalás... ellen

Milyen biztonságot kapok a zentrada&TradeSafe rendelések során?

A TradeSafe rendelés- és fizetésbonyolítás anyagi biztonságot nyújt Önnek, garantálja a tranzakció korrekt lebonyolítását, és védelmet biztosít az internetes csalások ellen.

Probléma jelentés esetén pénzének kifizetése az eladó felé azonnal zárolásra kerül és egy zentrada/TradeSafe munkatárs közvetítőként segít a megoldásban. Az egyedülálló TradeSafe bonyolítási szolgáltatás a felkínálót és a vásárlót is támogatja és kockázat mentes üzletkötéseket kínál tekintet nélkül a különböző nyelvekre, különösen az egyéb ÁSZ feltételekre és az országok jogszabályaira .

Mit tegyek szállítási problémák esetén?

Amennyiben rendelése 10 munkanapon belül a kiszállítási igazolás után nem érkezik meg, vagy a kiszállított áru nem a rendelés szerint érkezett meg, abban az esetben a megadott határidőn belül jelentsen problémát az erre a célra kialakított linken keresztül az Ön TradeSafe-fiókjában.

Rendelésének kifizetése és elszámolása leállításra kerül és TradeSafe munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot annak érdekében, hogy a problémát és a megoldást Önnel megbeszélje.

Hogyan tudok problémát jelenteni és feloldani (TroubleTicket)?

A fizetésbeérkezést követően az aktuális tranzakciót a TradeSafe-fiókjában már a „Rendelések” alatt fogja megtalálni. A felkínáló részéről megadott szállítási határidőn belül a TradeSafe e-mail útján igazolni fogja a kiszállítás tényét, amennyiben a felkínáló elindította a csomagot a megadott futárcéggel. Ettől számított 10 munkanap ideje lesz arra, hogy a csomagot átvegye, leellenőrizze és a sikeres kiszállítást igazolja. Amennyiben a felkínáló a megadott határidőn belül nem igazolja a kiszállítást, vagy a termékek nem érkeznek meg, esetleg más kapott, mint amit megrendelt, vagy egyéb probléma merült fel a kiszállított termékekkel, lehetősége van problémát jelenteni. 

A problémajelentéshez használja a „Rendelések” menüpont alatt, az aktuális tranzakció végén található „Probléma jelentése” linket és kövesse a Trouble Ticket kérdéseinek 1. és 2. lépését. 

A Trouble Ticket 2. lépésében található „Elküldés” –sel a tranzakció, felkínáló felé történő kifizetésének folyamatát leállítja és a TradeSafe munkatársai átveszik a probléma kezelését. A Trouble Ticket ettől kezdve a teljes probléma megoldási procedúra alatt rendelkezésére áll a kapcsolattartáshoz és a szükséges információk továbbításához. 

Ha a probléma megoldásra került, kérjük, hogy a TradeSafe által kiküldött felkérésre reagálva oldja fel a problémajelentést a „Probléma megoldva” link segítségével a TradeSafe/Rendelések menüpont alatt, vagy közvetlenül a Trouble Ticket-n keresztül. Az esetlegesen biztosított kedvezményt a probléma feloldása és igazolása előtt ellenőrizni kell. A visszatérítés a probléma státuszától függetlenül pár napon belül a TradeSafe-n keresztül megtörténik. 

Mi a teendőm, ha a kiszállítási igazolásának ellenére nem kaptam meg az árut?

A TradeSafe időben, a 10 napos igazolási határidő lejárta előtt kérni fogja a sikeres kiszállítás manuális igazolását, vagy a kiszállítás elmaradása esetén, de már a felkínáló általi Kiszállítási igazolás e-mailben történő elküldését követően a felmerülő probléma jelentését. 

Kérjük, még a 10 napos igazolási határidő lejárta előtt jelentsen problémát a TradeSafe-fiókjában a „Rendelések” alatt, a tranzakciónál található „Probléma jelentése” link segítségével és válaszolja meg az 1. és 2. lépés kérdéseit és küldje el a Trouble-Ticket adatlapot. 

A tranzakció összegének felkínáló felé történő kifizetése a probléma megoldásáig blokkolásra kerül, és a TradeSafe munkatársai a lehető leggyorsabban visszajelzést adnak Önnek, illetve foglalkoznak a probléma jelentésével. 

A problémajelentést mindig a rendszeren keresztül küldje el először. A telefonon illetve e-mailen jelzett problémajelentés nem állítja le a bonyolítás folyamatát!

Mi a teendőm hiányos vagy hibás kézbesítés esetén?

Kérjük, szállítmányát az átvételt követően a lehető leggyorsabban és legkörültekintőbben ellenőrizze. Amennyiben a szállítmány hiányos, törött, vagy hibás kérjük, hogy időben jelentse még a 10 napos sikeres kiszállítás igazolási határidőn belül a TradeSafe fiókjában, a „Rendelések” alatt a tranzakciónál található „Probléma jelentése” link segítségével. A probléma jelentés során írja le a lehetőségekhez képest a lehető legjobban a problémát a 1. és 2. lépés során és küldje el a Trouble-Ticket-et. 

Hogyan lesznek a vitás esetek probléma jelentés esetén elrendezve?

A TradeSafe rendelésbonyolítása folyamán jogi kapcsolat jön létre a TradeSafe-tranzakció bonyolításához a felkínáló és a vásárló között. Ezek a jogi kapcsolatok szabályozzák a vitás esetek lehetőségének elsimítását is a TradeSafe Fair Trade irányelvei szerint. 

A TradeSafe a probléma megoldási eljárás keretein belül mindkét féltől lekéri a probléma jelentés tárgyát, megoldási lehetőséget javasol és megpróbál egy kompromisszumos megoldást kínálni mindkét fél számára. Amennyiben ez nem jár sikerrel a TradeSafe állásfoglalást kér mind a két féltől és megkeresi a probléma megoldását. 

Kérdések esetén magyar nyelvű ügyfélszolgálatunk szívesen áll rendelkezésére

06 70 634 4202
06 70 608 5235
06 70 312 2202