Sajtóközpont

A kiskereskedelem sikeres stratégiája 2018-ban

January 24, 2018

A karácsonyi időszaknak és a 2017-es évnek éppen vége, a kereskedelem trendjeiről és tendenciáiról, illetve annak jövőjéről szóló megbeszélések és azok átgondolása ismét erősödik. A zentrada, Európa legnagyobb független lakossági fogyasztási cikkek beszerzési platformja, reagál a folyamatokra és látja a jövőbeli forgatókönyvének megerősítését.

 

A várakozások szerint a karácsonyi szezonból ismét az online kereskedelem, és meglepő módon a nagyobb kiskereskedelmi láncok, elsősorban az élelmiszeripar profitálhat. A vesztesek között, legalábbis Németországban, a kisebb helyhez kötött kereskedőkkel kell számolni. A zentrada szerint azonban erős az online kereskedelem koncentrációja, így a kis szolgáltatók és üzletek tömege nagyobb valószínűséggel képes a kannibalizációra, mint a nyereségre.

 

„A forgatókönyv tragikus és a kiskereskedők ismét a vesztesek közé tartoznak egy olyan piacon, mely egyébként sok lehetőséget kínál”, nyilatkozza Ingo Schloo CEO a független kereskedelem helyzetéről.

Miközben az Alibaba és az Amazon is a bolti kiskereskedelem irányába invesztál és a non-food diszkontőrök, mint a Tedi és az Action masszívan növekednek, addig sem a legtöbb kiskereskedő, sem azok tanácsadói nem ismerik fel a trendeket és lehetőségeket, amelyek a sikerhez és a túléléshez fontosak lennének.

 

Az internet tartós hatást gyakorolt a fogyasztók vásárlási magatartására, de ha ezt ismerik, akkor hosszú távon tudják alkalmazni és használni. Az értékes cikkek és termékcsoportok iránti kereslet egyre inkább az online kereskedelemhez vándorol, ahogy azt a karácsonyi szezon mutatta és ahogy azt ott néhány nagy portál kiszolgálta. Másrészről még az Amazon is a bolti kiskereskedelemben és az élelmiszeriparban látja a jövőjét. Ott valószínűleg sok napi szükségletű - és használati cikkeket, valamint akciós- és szezonális termékeket kínálnak az ügyfelek spontán vásárlásaihoz.

 

Az "aktív szortiment-politika" jelenti a siker és a növekedés titkát, amelyben elméletileg még a kisebb, független kiskereskedőnek is van néhány előnye.

A termékorientáltság helyett a vevői orientáció biztosítja a forgatókönyvet, hogy elforduljon a szakkereskedelmi koncepciótól.

 

A helyhez kötött kereskedelem a helyi frekvenciából él és jobban ki kell használnia a szortiment-politikáját az akut vevői igények kielégítésére és a vásárlási ötletek közvetítésére. A szélesebb körű, kiegészítő és folyamatosan változó szezonális és promóciós termékek növelik a vásárlás valószínűségét és a forgalmat. Csak olcsó termékek után van kereslet, melyek offline megvásárolhatók.

Az élelmiszer kereskedők kiépítik a non-food kereskedelmet, a non-food diszkontőrök pedig már az élelmiszer kereskedelmen gondolkodnak. Ha az ügyfél már a boltban van a szortiment-politika nem korlátozódik a régi, speciális kiskereskedelmi modellre.

 

Elvileg a kisebb önálló kereskedők tömege előnyben van, még mindig ők a tulajdonosai nagyon sok sétálóutcának és természetesen sokkal jobban ismerik ügyfeleik struktúráját, mint a legtöbb hálózat, melyek képesek irányítani az egyes városrészek helyi igényeit. Az alapvető választéktól függően olcsó háztartási cikkek, ajándéktárgyak, játékok, írószerek vagy drogéria cikkek kínálnak sok értékesítési lehetőséget az üzletben. Még a divat butikok is több életstílust közvetítenek a megfelelően kiterjesztett választékkal. Az állandó beszállítókkal való kényelmes kapcsolat azonban nem megfelelő és a digitális korban már elavult.

 

„A zentrada beszerzési platformokat úgy alakították ki, hogy megfeleljenek a piac alakulásának és már most számos független kiskereskedő rendelkezik egyszerű hozzáféréssel a választékhoz, amivel a nagyok ma már növekszenek "- mondja Ingo Schloo, a zentrada online kínálatával kapcsolatban.

Több mint 500 európai top-beszállító 400.000 termékét lehet Európa-szerte, relatív rövid határidővel kis mennyiségbe beszerezni a digitális platformon és rendelésbonyolításon keresztül. Az online beszerzés a kiskereskedők számára gyorsabb, rugalmasabb és ügyfélközpontúbb gondolkodást és gyorsabb működést kínál, és természetesen az áruk mellett számos további információ és szolgáltatás is rendelkezésre áll.

 

„Ahol az online-értékesítés már nem segít, az új szortiment-stratégiák és egy online rendelési platform előnyei sok szempontból kínálnak rövid távú és fokozatos megvalósítást”, javasolja Martina Schimmel, a zentrada németországi Managere a startégiát tagjainak. „2018-ban ehhez csak jó elképzelésekre, egy kis bátorságra és vállalkozói szellemre van szükség.”

A zentrada.network-ről

A független kiskereskedők közel vannak az ügyfelekhez, de gyakran túl messze a legjobb beszállítóktól. Egyre több kereskedő látja a lehetőséget arra, hogy online-vásárlásokon keresztül bővítse szortimentjének attraktivitását és változatosságát, annak érdekében, hogy a kemény versenyt túléljék.

Ehhez a zentrada.network 363.128 regisztrált kereskedőt köt össze a zentrada- árubeszerzési platformján és a TradeSafe-rendelésbonyolítási rendszerén keresztül szortimentek és márkák vezető beszállítóival Európából.

A zentrada 2005 óta saját ügyfélszolgálati irodákkal és piacterekkel képviselteti magát Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Lengyelországban, Magyarországon, valamit egy angol verzióval az EU többi országában, úttörő és abszolút piacvezető az egész Európára kiterjedő üzleti tranzakciós bonyolításokban.

Több mint 500 európai importőr, gyártó és nagykereskedő kínálja saját zentrada-shopjában a közel 400.000 szortiment-, trend- és márkás termékét, valamint visszamaradt árukészletét a fogyasztói termékek minden termékcsoportjából.

A beépített TradeSafe Rendelés- és fizetésbonyolítási platformmal a kisebb kereskedőknek is lehetősége van a hatalmas árukínálatból és az európai piacok megfizethető áraiból profitálni, mindezt kockázat és szükséges nyelvi ismeretek nélkül. 2017 óta a zentrada.Distribution központi kiszállítást és számlázást biztosít nagy nemzetközi beszállítók szortimentjéhez.

A zentrada-tagság és a TradeSafe a kereskedelmi célú nagykereskedelmi vásárlásokhoz ingyenes. Egy kedvező negyedéves előfizetés ellenében lehetőség van a tagságot a FreeD!- ingyenes kiszállítással kiegészíteni.

http://www.zentrada.hu

http://www.tradesafe.eu

Sajtókapcsolat

Joszef Hantos, Manager zentrada.hu
zentrada Europe GmbH & Co. KG
8900 Zalaegerszeg, Perlaki u. 7.
Vissza Sajtóközpont