Sajtóközpont

A nagykereskedelem digitalizációja - A nagykereskedelem növekszik az interneten és Európában

November 7, 2017

 

Miután az eCommerce megváltoztatta a végfelhasználói üzletkötéseket, a digitalizálódás lassan eléri a nagykereskedelmet és a kiskereskedők árubeszerzési bonyolítását is.

A zentrada úttörője az európai fogyasztói termékek online nagykereskedelmének és folyamatosan növekvő forgalomról, illetve erősödő érdeklődésről számol be a kereskedelem területéről. „Egyre nagyobb érdeklődést mutatnak az európai gyártók, importőrök és nagykereskedők, de ugyanakkor a hagyományos bolti kereskedelmet folyató kereskedők is felismerték a digitalizálódás előnyeit az árubeszerzés során”,-mutat rá a trendre Ingo Schloo zentrada-CEO.

 

Miután az eCommerc-ben évek óta a start-upok, a pure playerek és kereskedelmi láncok uralják a híreket és olyan piacterekkel versenyeznek a piaci részesedésekért, mint az Amazon, eBay, Priceminister és allegro, addig a nagykereskedelem területén ebben a témában inkább csend volt. De 2017 eleje óta megmozdult a piac. A digitalizálódás a nagykereskedelmi szektorban is intenzíven előtérbe került. A zentrada-val már egy platform, ami a fogyasztói termékek nagykereskedelmére és az Európa szintű tranzakciók bonyolítására szakosodott, évek óta stabilan megvetette a lábát.

 

Nagy feladat a beszállítóknak

Összehasonlítva a B2C-üzletekkel egy nagykereskedelmi shoprendszernek, egy digitális termékkatalógusnak és egy nemzetközi rendelésbonyolításnak a felépítése sokkal összetettebb. Az IT-infrastruktúra gyakran nincs az aktuális állapotban és a kész megoldások inkább ritkábbak. Az internetes nagykereskedelmi forgalmazás megvalósítása sok vállalat számára nagy kihívást jelent. A digitalizálás azonban a nemzetköziesedés alapja, és így hatalmas piaci potenciállal rendelkezik, különösen akkor, ha a relatív akadálymentes európai piacra értékesítési lehetőségként tekint.

A kicsi és innovatív importőrök évekkel ezelőtt kihasználták az alkalmat, és így hatalmas növekedést tudtak elérni. Most a nagy importőrök is felzárkóznak, de gyakran még mindig a drága projektek közepette vannak. „De mindenkinek világos: aki nem tudja követni, hosszú távon veszít piaci részesedéséből”, mondja Ingo Schloo.

 

Hatalmas a hatékonysági potenciál az európai szintű elosztásban és az ellátási lánc optimalizálásában, mivel a modern beszállítónak jelentős előnyei vannak az értékesítés és a folyamatok digitalizálásában. Az interneten keresztül a vásárlók számára a termékkínálat egy gombnyomással elérhető egész Európában. A digitális munkafolyamat költséget takarít meg a bonyolításban, a hiba arányok csökkenek és hosszú távon más - lényegesen drágább – értékesítési csatornákat pótolhat az online-rendelési kapcsolatokon keresztül.

 

E célból már léteznek digitális platformok, melyek a kisebb ügyfelekkel folytatott értékesítést és üzletbonyolítást átveszik, de a nagy kereskedelmi láncokat is integrálják. Itt is érvényes: aki először jön az nyer. 

 

Nagy előnyök a kiskereskedelmi árubeszerzésekben

Az online kiskereskedők régóta használják az internetet áruik beszerzésére. Ha ismeri a hatalmas választékot és a könnyebb megrendelések feldolgozását az interneten, akkor sem akarja kihagyni az online kereskedelem előnyeit még az üzleti vásárlás során sem.

 

Eközben egyre több bolti kereskedelemet folytató kiskereskedő használja az internetet termék- és beszállító felkutatáshoz, valamint vásárláshoz. A tendencia az egyre változatosabb és sokrétűbb irányokba mutat és végeredményben a beszállítók struktúrája is változik. A beszállítók számát korábban korlátozni kellett, viszont ma már az árubeszerzési platformokon keresztül egyszerű és biztonságos a sok beszállító, a rendelések és utánrendelések egyidejű kezelése. A jövőben az internet, mint beszerzési forrás több mint két millió európai kiskereskedő részére fontosabb lesz, mint az online értékesítés.

 

A digitális platformok nagykereskedelmi fontossága

Bárki, aki ismeri az olyan piac előnyeit, mint az amazon & Co akár vásárló, vagy mint eladó gyorsan felismeri a nagykereskedelmi platform potenciálját: pont azért mert kevés szabvány létezik, de nagyfokú a nemzetközivé válás, ezért a nemzetközi üzleti tranzakciók védelmét szolgáló platform haszna óriási.

Az előnyök az egész Európára kiterjedő marketingektől a nemzetközileg biztonságos fizetési- és üzleti feldolgozásig, illetve a nemzetközi logisztikáig és adatkapcsolatig terjednek.

A zentrada nagykereskedelmi piactere a TradeSafe tranzakció-feldolgozási platformmal Európa fejlődését segíti elő. Az olyan platformok, mint a Noor Access New York-ból, Buying Show, Le New Black, Tradebyte, B-Stocks vagy a Anatwine interfészeket vagy ipari megoldásokat hoznak létre a marketing, munka- és tranzakciós folyamatok számára. A pénzügyi befektetők mellett a Zalando is befektet a divat-nagykereskedelem körüli platform-üzletágban.

 

A piac nagy és a fogyasztási termékektől a márkás termékekig, a tömegpiaci termékeken keresztül a túltermelt és visszamaradt készletekig terjed.

A zentrada.network egymaga már több mint 300.000 kereskedelmi felhasználóval és 500 közepes méretű európai beszállítóval rendelkezik az egész Európára kiterjedő nagykereskedelmi üzletágában.

 

A legtöbb platform elhatárolódik a jól ismert, ázsiai- és távol-keleti gyártói portáloktól, mint az Alibaba, vagy a Global Sources.

Bár ezek elsősorban olyan címtárszolgáltatásokként szolgálnak, amelyek támogatják az import/export kapcsolatokat, a digitalizálás most sokkal mélyebbre hatol az üzleti folyamatokban.

A zentrada a zentrada.Distribution szolgáltatással most lehetőséget kínál a nagy beszállító cégeknek, hogy készleteiket Európában széles körűen forgalmazzák a kiskereskedők részére, biztosítva ezzel, hogy a gyártók jobban összpontosíthassanak termékfejlesztéseikre, kulcsfontosságú piacaikra és ügyfeleikre.

 

 

 

A zentrada.network-ről

A független kiskereskedők közel vannak az ügyfelekhez, de gyakran túl messze a legjobb beszállítóktól. Egyre több kereskedő látja a lehetőséget arra, hogy online-vásárlásokon keresztül bővítse szortimentjének attraktivitását és változatosságát, annak érdekében, hogy a kemény versenyt túléljék.

Ehhez a zentrada.network 363.128 regisztrált kereskedőt köt össze a zentrada- árubeszerzési platformján és a TradeSafe-rendelésbonyolítási rendszerén keresztül szortimentek és márkák vezető beszállítóival Európából.

A zentrada 2005 óta saját ügyfélszolgálati irodákkal és piacterekkel képviselteti magát Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Lengyelországban, Magyarországon, valamit egy angol verzióval az EU többi országában, úttörő és abszolút piacvezető az egész Európára kiterjedő üzleti tranzakciós bonyolításokban.

Több mint 500 európai importőr, gyártó és nagykereskedő kínálja saját zentrada-shopjában a közel 400.000 szortiment-, trend- és márkás termékét, valamint visszamaradt árukészletét a fogyasztói termékek minden termékcsoportjából.

A beépített TradeSafe Rendelés- és fizetésbonyolítási platformmal a kisebb kereskedőknek is lehetősége van a hatalmas árukínálatból és az európai piacok megfizethető áraiból profitálni, mindezt kockázat és szükséges nyelvi ismeretek nélkül. 2017 óta a zentrada.Distribution központi kiszállítást és számlázást biztosít nagy nemzetközi beszállítók szortimentjéhez.

A zentrada-tagság és a TradeSafe a kereskedelmi célú nagykereskedelmi vásárlásokhoz ingyenes. Egy kedvező negyedéves előfizetés ellenében lehetőség van a tagságot a FreeD!- ingyenes kiszállítással kiegészíteni.

http://www.zentrada.hu

http://www.tradesafe.eu

Sajtókapcsolat

Joszef Hantos, Manager zentrada.hu
zentrada Europe GmbH & Co. KG
8900 Zalaegerszeg, Perlaki u. 7.
Vissza Sajtóközpont