Sajtóközpont

A zentrada közel 100-os növekedése 2020-ban

November 11, 2020

A korona ösztönzi a digitalizációt a nagykereskedelmi vásárlások terén

Hosszú ideig mint a nagykereskedelmi értékesítők, mint az árut beszerző kiskereskedők ódzkodtak a digitális csatornák használatától. A szakvásárok kudarcaival és az utazási lehetőségek csökkenésével a piacterek és az online shopok is egyre nagyobb jelentőséget kapnak az árukészletek nagykereskedelmi vásárlásánál. 

A zentrada, Európa legnagyobb fogyasztási cikkek beszerzési platformja a felhasználók és a tranzakciók erőteljes növekedéséről számol be a korona miatt kialakult helyzetben. Ezenkívül a megrendelések a szortimentek és a fogyasztói trendek jelentős mértékű változását is mutatják.

A home office, a bezárás és a gazdasági válság hangulata végleg megváltoztatja a vásárlási szokásokat a korona alatt. Az online kereskedelemnek nemcsak haszna származik ebből, hanem a választék is széles körben elmozdul, ami szerepet játszik az otthoni környezetben és az életben egyaránt. És mivel a fogyasztók válság idején spórolnak, az ár-érték arány most fontosabb szerepet tölt be, mint a márkaérték. 

A váltás drasztikusan megfigyelhető a karácsonyi szezonhoz kapcsolódó nagykereskedelmi árubeszerzések során is: “Az emberek sokkal több időt töltenek otthon a négy fal között és sorra mondják le a tervezett utazásokat. Ennek eredményeként növekszik a kereslet a karácsonyi dekorációk és úgy általában minden után, amivel az otthonokat egy kicsit hangulatossá tudják varázsolni” - magyarázza Hantos József a zentrada.hu menedzsere.

A napi 300 új regisztrációval, a havi 150.000 felhasználóval és a tárgyévi tranzakciók volumenének majdnem 100 százalékos növekedésével az összeurópai zentrada platformok nemcsak gazdasági áttörést értek el, hanem számos európai vezető beszállító számára is attraktív növekedést eredményeztek.

A zentrada-t Németországban alapították, de értékesítésének 70% -át más európai országokban éri el. Az egyes országok még mindig eltérő módon fejlődnek. Míg Közép-Európa vezet Németországgal, Hollandiával és Franciaországgal, addig Spanyolország, Olaszország és Délkelet-Európa nem marad el a növekedés szempontjából, de szintjét tekintve mégis alulmarad.

"Összekapcsoljuk a nagy számú független kereskedőt a legnagyobb beszállítókkal és a legsikeresebb termékválasztékkal Európában" - mondja Ingo Schloo, a zentrada vezérigazgatója a stratégiáról és a küldetésről.

A klasszikus piactéri üzletmodell mellett a központosított rendelés- és pénzügyi bonyolítással ma már közel 100.000 termék szállítható közvetlenül a zentrada.Distribution szolgáltatáson keresztül. 

„A termékválasztékunk folyamatos bővítése mellett 2021-ben a növekedés magas szinten tartását tervezzük a piactér- és shop designok teljes újraindításával, valamint a mesterséges intelligencia fokozott alkalmazásával a személyre szóló szortiment ajánlások terén” - magyarázza a további fejlesztést Ingo Schloo.

Az a tény, hogy az innovációk és a digitalizálás mellett a zentrada egyre inkább támaszkodik a személyre szabott ügyféltanácsadásra 10 nyelven elérhető ügyfélszogálatain keresztül, egyre jobban erősíti az ügyfelek hűségét és növekedését.

„A kereskedelem változást jelent” - és még ha nem is csak nyertesei lehetnek, az online árubeszerzések nagyobb rugalmasságot biztosítanak az önálló kereskedelem számára, és ezáltal új értékesítési lehetőségeket kínálnak.

A zentrada.network-ről

A független kiskereskedők közel vannak az ügyfelekhez, de gyakran túl messze a legjobb beszállítóktól. Egyre több kereskedő látja a lehetőséget arra, hogy online-vásárlásokon keresztül bővítse szortimentjének attraktivitását és változatosságát, annak érdekében, hogy a kemény versenyt túléljék.

Ehhez a zentrada.network 363.128 regisztrált kereskedőt köt össze a zentrada- árubeszerzési platformján és a TradeSafe-rendelésbonyolítási rendszerén keresztül szortimentek és márkák vezető beszállítóival Európából.

A zentrada 2005 óta saját ügyfélszolgálati irodákkal és piacterekkel képviselteti magát Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Lengyelországban, Magyarországon, valamit egy angol verzióval az EU többi országában, úttörő és abszolút piacvezető az egész Európára kiterjedő üzleti tranzakciós bonyolításokban.

Több mint 500 európai importőr, gyártó és nagykereskedő kínálja saját zentrada-shopjában a közel 400.000 szortiment-, trend- és márkás termékét, valamint visszamaradt árukészletét a fogyasztói termékek minden termékcsoportjából.

A beépített TradeSafe Rendelés- és fizetésbonyolítási platformmal a kisebb kereskedőknek is lehetősége van a hatalmas árukínálatból és az európai piacok megfizethető áraiból profitálni, mindezt kockázat és szükséges nyelvi ismeretek nélkül. 2017 óta a zentrada.Distribution központi kiszállítást és számlázást biztosít nagy nemzetközi beszállítók szortimentjéhez.

A zentrada-tagság és a TradeSafe a kereskedelmi célú nagykereskedelmi vásárlásokhoz ingyenes. Egy kedvező negyedéves előfizetés ellenében lehetőség van a tagságot a FreeD!- ingyenes kiszállítással kiegészíteni.

http://www.zentrada.hu

http://www.tradesafe.eu

Sajtókapcsolat

Joszef Hantos, Manager zentrada.hu
zentrada Europe GmbH & Co. KG
8900 Zalaegerszeg, Perlaki u. 7.
Vissza Sajtóközpont