Sajtóközpont

Mesterséges intelligenciával a karácsonyi szortimenthez

October 17, 2019

A zentrada nagykereskedelmi platformja nagyszabású öntanuló algoritmusokat használ. Cél, hogy az önállóan tanuló algoritmusok segítségével a kisebb független kiskereskedőket is támogatni tudja a karácsonyi árubeszerzések során. 


A kereskedőknek eddig sok érzékre és szerencsére volt szüksége ahhoz, hogy hónapokkal a főszezon előtt megfelelő döntéseket hozzanak saját vállalkozásuk fejlődése érdekében.


Különösen a karácsonyi szezon szempontjából fontos felismerni az aktuális trendeket, és azok ismeretében úgy kidolgozni az új szortiment-ötleteket, hogy megfeleljenek saját ügyfeleik ízlésének. Az alapszortiment mellett rendkívül fontosak a kiegészítő szortimentek és a nélkülözhetetlen klasszikus karácsonyi termékek is, melyek fokozzák ügyfelei vásárlási hangulatát. 


A modern platformok, mint például a zentrada, növelik a termékválasztékot, olcsó beszerzési lehetőségeket kínálnak, és megkönnyítik a beszállítók egyidejű kezelését és a kereskedelmi rendelés folyamatát. "Adataink és algoritmusaink értékét gyakran még nem ismerik fel" - magyarázza Ingo Schloo, a zentrada vezérigazgatója. "Különösen sok kis- és közép méretű kereskedő számára a MI csak egy elvont fogalom, amelynek nincs jelentősége a saját vállalkozása szempontjából."


A MI és az adatfelhasználás előnyei a kiskereskedő számára könnyen megmagyarázhatók egy olyan piactér példáján, mint a zentrada. Az alap mutatók, mint a bestsellerek, a top-pick rangsorok és a népszerűségi indexek már a szezon előtt megmutatják, hogy mely termékeket érdemes beszerezni és melyik kereskedőkkel jó üzleteket kötni. Még személyesebbé, intelligensebbé és értékesebbé válik, amikor a piac feldolgozza a tagok keresési és vásárlási magatartását és automatikusan összehasonlítja azt a hasonló kereskedők magatartásával, hogy érdekes beszállítókat, nagyszerű akciós ajánlatokat és szortiment kiegészítőket javasolhasson. 


A zentrada már sok kifinomult algoritmust használ, hogy támogassa a kereskedőket termékpalettájuk kialakításában - például a karácsonyi szezonban. A hírlevelekben és az online oldalakon szereplő beszállítói és termék javaslatokat külön-külön számolják ki, a piacterek és a shopok terméklistáit napi rendszerességgel automatikusan optimalizálják a piacokhoz, sőt a keresési eredmények nemcsak azt mutatják meg, amit keresnek, hanem új termékötleteket is ajánlanak más beszállítóktól. A klasszikus rangsor mellett a modern nagykereskedelmi vásárlók olyan platformon, mint a zentrada, rengeteg automatizált támogatással találkoznak, hogy segítsenek nekik jobb döntéseket hozni a holnap szezonjára vonatkozóan.


"A személyes ügyfélszolgálat tovább javul" - mondja Ingo Schloo. "Tanácsadóink a technológiát és az adatokat is felhasználják, hogy jobb javaslatokat tegyenek ügyfeleink számára."  A mesterséges intelligencia folyamatosan fejlődik a tematikus szortimentekhez. Az ember és a technológia közötti kölcsönhatás azonban továbbra is döntő fontosságú, ha arról van szó, hogy a 400 beszállítóval, a 20.000 klasszikus karácsonyi termékkel és a több mint 400.000 nagykereskedelmi ajánlattal egy attraktív szortimentet állítsunk össze kiskereskedőink részére. 

www.zentrada.hu


A zentrada.network-ről

A független kiskereskedők közel vannak az ügyfelekhez, de gyakran túl messze a legjobb beszállítóktól. Egyre több kereskedő látja a lehetőséget arra, hogy online-vásárlásokon keresztül bővítse szortimentjének attraktivitását és változatosságát, annak érdekében, hogy a kemény versenyt túléljék.

Ehhez a zentrada.network 363.128 regisztrált kereskedőt köt össze a zentrada- árubeszerzési platformján és a TradeSafe-rendelésbonyolítási rendszerén keresztül szortimentek és márkák vezető beszállítóival Európából.

A zentrada 2005 óta saját ügyfélszolgálati irodákkal és piacterekkel képviselteti magát Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Lengyelországban, Magyarországon, valamit egy angol verzióval az EU többi országában, úttörő és abszolút piacvezető az egész Európára kiterjedő üzleti tranzakciós bonyolításokban.

Több mint 500 európai importőr, gyártó és nagykereskedő kínálja saját zentrada-shopjában a közel 400.000 szortiment-, trend- és márkás termékét, valamint visszamaradt árukészletét a fogyasztói termékek minden termékcsoportjából.

A beépített TradeSafe Rendelés- és fizetésbonyolítási platformmal a kisebb kereskedőknek is lehetősége van a hatalmas árukínálatból és az európai piacok megfizethető áraiból profitálni, mindezt kockázat és szükséges nyelvi ismeretek nélkül. 2017 óta a zentrada.Distribution központi kiszállítást és számlázást biztosít nagy nemzetközi beszállítók szortimentjéhez.

A zentrada-tagság és a TradeSafe a kereskedelmi célú nagykereskedelmi vásárlásokhoz ingyenes. Egy kedvező negyedéves előfizetés ellenében lehetőség van a tagságot a FreeD!- ingyenes kiszállítással kiegészíteni.

http://www.zentrada.hu

http://www.tradesafe.eu

Sajtókapcsolat

Joszef Hantos, Manager zentrada.hu
zentrada Europe GmbH & Co. KG
8900 Zalaegerszeg, Perlaki u. 7.
Vissza Sajtóközpont